maanantai 22. joulukuuta 2008

Siivouspäivä

Tai ainakin pitäisi olla, mutta mitä olen tähän mennessä saanut aikaan...? Katsonut netistä 'Muodin huipulle' kun se tulee valitettavasti yhtä aikaa Hercule Poirotin kanssa ja ei tarvitse miettiä kumpi näistä vetää pidemmän korren kun joutuu valitsemaan. Lukenut blogeja kahvikupin kera, kommentoinut niitä ja nyt sitten kirjoittelen omaani. Annun ja Liinun blogissa oli kiivas keskustelu nettikaupoista. Mielenkiintoista sillä olen itsekin miettinyt kaikkia näitä sisustuskauppoja joita on noussut viime aikoina kuin sieniä sateella. Ja yhtäkkiä kaikki pyllähti maailmassa uuteen uskoon ja asiat ovat toisin kuin vielä eilen. Tässä luulisi että ensimmäisenä sitä kuitenkin karsii sisustamisesta kaikella pienellä, ei niin tarpeellisella, tavaralla.

Mietin myös oman blogini tarkoitusta, syytä sen olemiseen. Mitä erilaista tässä on kuin muilla vai kopioiko vain ihanien blogien juttuja? Oma erikoisalani taitaa olla pienet ideat joita syntyy jossain takaraivossa ilman suurempaa pohtimista. Ystävälläni on jouluvalot, sellainen ketju josta roikkuu valonauhoja. Nyt siitä oli parista nauhasta palanut lamput niin, että ne roikkuivat pimeinä muiden keskellä. Epäonnekseen hän oli säästänyt hieman ostamalla halpahallimerkin tunnetumman kotimaisen jäädessä kakkoseksi. Nyt tähän halpahallin itse maahantuomaan malliin ei saa varalamppuja sillä he tuovat tänävuonna maahan paranneltua led-valoilla olevaa versiota. Tämä ajatus vaivasi sitä jotain sopukkaa takaraivossani kunnes kesken kahvipöytäkeskustelun huomasin että hei, hänhän voi ottaa varalamppuja muualta ketjusta sieltä täältä niin ettei ole pitkää yhtenäistä kohtaa pimeänä, vaan vain muutama siellä täällä. Tällä pelastin ystäväni päivän ja jouluvalot tältä talvea.

Tälläisia pieniä ideoita pääni syytää koko ajan. Osa ei ole välttämättä kovin toteutuskelpoisia ja ne hyljätään heti synnyttyään, mutta osa jatkaa elämäänsä ja jalostuu pidemmälle. Näin kävi myös remontissamme. Yläkertaan laitettiin pistorasiat kattoon ikkunoiden päälle jotta jouluvaloille saa virtaa siitä eikä tarvitse vetää johtoa jostain lattian rajasta. Alakerrassa tämä ajatus jalostui ja niille pistorasioille on katkaisin valokatkaisijoiden joukossa joten saan jouluvalot sammutettua ilman että käyn nykimässä johdot irti joka kerta kun haluan sammuttaa ne. (En osaa jättää paperiseen joulutähteen valoa kun olen poissa kotoa.)

Kuvassa on vihdoin valmistunut keittiön penkkimme. Tai penkki itsessään on ollut jo jonkin aikaa mutta eilen saimme siihen vihdoin pehmusteen. Tämä penkki on yhden seinän mittainen ja sen alla on kolme laatikkoa. Reunimmaisessa on lahjapapereita ja nauhoja, saa sieltä kun tarvitsee mutta koska tuo laatikko jää ruokapöydän taakse niin ei sovi ihan jokapäivä tarvittaville tavaroille. Keskimmäinenkin on harvemmin käytössä, sisältää taluspaperia ja muuta vastaavaa jolle ei tahdo olla säilytyspaikkaa. Toisessa reunassa on sitten halkolaatikko, lähellä takkaa ja riittävän iso ettei joka kerralle tarvitse erikseen hakea puita. Penkki toimii myös ruokapöydän penkkinä, toisella puolen tuolit.


Ja näin meillä säilytetään lehtiä ;) Taisin jo aikaisemmin kertoa lajitelleeni niitä. Tässä on nippuja jotka pitäisi käydä läpi ennen niiden päätymistä paperin keräykseen. En voi millään säilytellä kaikkia joten käyn ne läpi ja leikkaan talteen mielenkiintoiset kuvat ja jutut ja yritän saada niistä aikaan leikekirjan. Huomatkaa joulukuusi jolla yritin somistaa tätä varastoa ;)

Ei kommentteja: