lauantai 25. huhtikuuta 2009

Pääsykoetehtävä, osa 1

Nimimerkki viimetinka on tarttunut hommiin ja saanut jotain valmista aikaankin :) Askartelen arkkitehtiosaston pääsykoetta ja kaksi kolmesta kohdasta on nyt valmiina. Tehtävänanto on seuraavanlainen:

1) Suunnittele ja toteuta itseäsi miellyttävistä vapaavalintaisista materiaaleista monimuotoinen rasia, jolla on pohja ja avattava kansi.
2) Piirrä tai tee itsestäsi omakuva rasian kannen sisäpintaan. Omakuvan koko, tekniikka ja materiaali ovat vapaita, mutta kannen tulee olla avattavissa.
3) Kuvittele, että toteuttamasi rasian pohja on aukko, josta näkyy kaunis maisema. Piirrä tai maalaa vapaalla tekniikalla tämä kuvittelemasi maisema. Kiinnitä (rasian pohjan kokoinen) maisemasi rasian pohjaan.

Osioita arvostellaan myös kokonaisuutena.

Homma eteni minulle tyypilliseen tapaan. Kun luin tehtävänannon ja aloin miettimään millainen monimuotoinen rasia olisi niin tuli kahdeksankulmio mieleen. Siihen kansi. Suippo. Miltä näyttää... no sirkusteltalta. Tehdään siis sellainen. Ja tässä minun syvällinen pohtiminen asiaan. Sitten jonkun verran mietitty miten sen toteuttaisi. Toiset ovat viilanneet tätä helmikuun alusta kun tehtävät julkistettiin. Minä aloitin pari viikkoa sitten katsomalla mitä edes tehdään. Pitää olla perillä kuun viimeinen päivä eli onhan tässä aikaa ;)

Kanteen halusin naamion ja mielellään verkosta. Sen etsiminen olikin sitten homma ja lopulta löytyi rautakaupasta sikakalliilla. No onneksi siitä sai värkättyä sellaisen kuin ajatus oli ettei mennyt ihan hukkaan...

Kolmas kohta eli piirtäminen onkin sitten se mihin tökkää. Taas. Suunnittelin meinaan hakevani jo lukion jälkeen mutta piirtäminen vastusti. Ja vastustaa edelleen. Kävin kerran valokuvauskurssin (eihän uskoisi) jossa kerroin tulleeni paikalle koska haluan ikuistaa kauniita asioita ja piirtää tai maalata en osaa. Oliskohan syytä mennä piirustuskurssille??

Mutta tässä vielä kuvia tähänastisista saavutuksistani. Nyt lähden ulos nauttimaan kauniista kevätpäivästä ja miettimään mitä piirustelisin. Ja toivon ettei blogiin satu yhtään mattimyöhäistä joka kopioisi tekeleeni ja hakisi sillä. Tuossa ehkä hieman omakehu haisee vai mitä ;)





2 kommenttia:

Sannuli kirjoitti...

Toi on hieno :) Kyl sä sen piirustuksenkin saat aikaiseksi. Istahda keittiön pöydän ääreen ja ota värikynät ja paperia. Tahto ajaa vaikka läpi harmaan kiven.

SariKinn kirjoitti...

Pitää vaan muistaa vielä täyttää varsinainen haku netissä, muuten tästä ei ole iloa.