torstai 30. kesäkuuta 2011

kesäkukkia

Juhannus on juhlittu ja kesäkuu on lopussa - mutta kesä vasta aluillaan :) Juhannukselta ei ole kuvia, en näköjään osaa tarttua kameraan kun on paljon porukkaa koolla. Sitä vain seurustelee ja laittaa ruokaa ja hups, ilta meni jo... Juhannusruokana oli uusia perunoita, salaatteja sekä tietysti grillattuja juttuja; possua, kanaa, kasviksia... Jälkiruokana oli raparperipiirakkaa jonka anoppi leipoi, sekä hauskoja hedelmävartaita jotka bongasin Absolutely whiten sivulta. Kuvan vartaat on vain tehty varmaan pienempiin tikkuihin, me teimme niitä puisiin tikkuihin jotka on tarkoitettu grilliin ja olivat paljon isompia, joten lisäsimme mansikoiden jälkeen vielä extra viinirypäleet. Mutta todella hyvänmakuisia, helppoja ja hauska syödä. Päihittää hedelmäsalaatin 10-0 joten jos haluatte kesäpöytään kevyttä herkkua niin tässä se on.

Minun oli tarkoitukseni ottaa kauniita kuvia kesäkukistani kun ne puhkeavat täyteen loistoonsa ja esitellä ne täällä. Kävi kuitenkin niin, että ensin mahdottomat sadekuurot pieksivät kukkaparkani ja sitten kun aurinko tuli esiin niin puutarhuri unohti kastella niitä... Amppeli oli eilen aika lohduttoman näköinen. Mutta jospa saisin sen vielä virkoamaan. Tässä kuitenkin ruukkuistutukseni. Taisin olla aika hempeällä tuulella kun kävin puutarhalla ;)


Ihailin aikaisemmin kesällä Nannan blogissa pioneja ja ihmettelin kun ne eivät meillä vielä kukkineet. Syykin selvisi, Nanna noukkii omansa kukkakaupasta ;) Nyt ovat minunkin pionini puhjenneet loistoonsa joten voin nauttia niistä.


Vaikka kiireet ja työt vievät meitä tänä kesänä, niin silti aina jotain ehtii tehdä kotonakin. Uusi terassi on jo sen verran valmis, että sain nostettua puutarhakalusteet sinne ja pöydälle maljakon kukille. En osaa tuoda luonnonkukkia sisälle kun kuvittelen aina, että niissä on jotain öttiäisiä. Mutta nyt voin huoletta koota ihania kimppuja terassin pöydälle ja nauttia niistä päiväkahvilla. Ja parasta tässä on että kaikki nämä kukat löytyvät omalta pihalta joka on päässyt "hieman" luonnontilaan ;)

*hmm... kesäkukkakuva ei halua latautua joten lisään sen joskus myöhemmin*

Ei kommentteja: