lauantai 11. kesäkuuta 2011

ekologiaa

Nyt kun tuli kirjauduttua tänne helteistä huolimatta, ajattelin ryhdistäytyä ja laittaa postauksen koska asia on itselleni tärkeä.

Viimeksi ruokakaupassa käydessäni huomasin ilokseni, että uudistuneeseen kauppaamme oli tullut SPR:n kestohedelmäpusseja. Päätin heti tarttua niihin ja tomaatit ja mandariinit pääsivät kotiin uudella kyydillä, banaaniterttuhan ei pusseja ole ikinä kaivannut.



Pussit kulkevat kätevästi kauppalaukun pohjalla ja ovat siis aina mukana. Kauppalaukku on toinen ehdoton luottovälineeni ja jos satun eksymään kauppaan niin etten ole käynyt laukkua kotoa, niin käsilaukun kaaoksesta löytyy kangaskassi ja autossakin on varalta kahvipussikori.
En pidä muovipusseista missään muotoa, ne saisi julistaa puolestani vuoden tai vuosisadan turhakkeeksi. Käytetään öljyä jonkun tuollaisen tekemiseen mikä kestää kerran tai kaksi ja menee sitten kaatopaikan täytteeksi. Jotkut puolustelevat sanomalla, että saahan siitä roskapussin. Aika kallis roskapussi sanon minä. Halvemmaksi tulee ostaa rulla roskapusseja jotka ovat myös ohuempia ja saastuttavat ehkä vähän vähemmän. Ja voihan kaupasta valita myös paperikassin joka sopii lehtien keräykseen tai uunin sytytykseen.

Toinen ajankohtainen  (ainakin itselleni ;) juttu on kuukuppi. Tämäkin on sellainen kestotuote johon toivoisin kanssasisarieni tutustuvan. Itse löysin tämän siskoni avulla, jolta sidettä lainatessani kuulin, että ei hän moisia enään käytä.
Jos aloitetaan edut luontopuolesta, niin ajatelkaapa mikä määrä kaatopaikkajätettä säästyy tämän avulla. Sekin muovia joka ei maadu. Ja samalla säästyy myös rahat, tämä toimii pitkään ja aina saatavilla, ei haittaa vaikka kaupassa käydessä ei muistaisi ostaa siteitä. Ja parhaana bonuksena mielestäni siisti ja huoleton olo, aivan kuin ei olisikaan. Nukun niin paljon paremmin kupin kanssa.

Tässä siis tärkeimmät tänään :) Pieniä tekoja luonnon puolesta. Jos joku harvoista lukijoistani on tutustunut kumpaankaan mainitsemaani tuotteeseen niin kuulisin mielelläni mielipiteenne asioista.

Ei kommentteja: